Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
39.24 KB
2008-06-09 15:07:07
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
632
2286
Rövid leírás | Teljes leírás (5.47 KB)

Récsei Hírharang 2008 05-06 május-június

A Nagyrécsei Önkormányzat tájékoztató kiadványa 2008. május - június 8756 Nagyrécse, Kossuth u. 48. Tel.: 93 / 371-001
ÖNKORMÁNYZATI HÍREK
A Jogi Segítségnyújtó Szolgálat értesíti a lakosságot a következőkről. 2008. január 1-től már nem csak peren kívül, hanem a polgári peres eljárásokban és a büntetőeljárásban is támogatást nyújt a rászorulóknak. Az 1 főre eső jövedelem alapján adható állam által átvállalt vagy megelőlegezett ügyvédi segítség, de nagyon sok esetben a jogi segítség alanyi jogon jár az ügyfeleknek. Peren kívül tanácsadással és iratszerkesztéssel, perben pedig pártfogó ügyvéd közreműködésének biztosításában tud segíteni.
A szolgálat eljárása kérelemre indul. A kérelem benyújtásához szükséges nyomtatvány az internetről is letölthető vagy a szolgálattól is beszerezhető. Kihelyezett ügyfélfogadás Nagykanizsa, Petőfi u. 5. szám alatti irodában van keddenként 9 - 12 óra között.
Kérjük a lakosságot fordítsanak figyelmet ingatlanaik előtti közterületek rendbetételére, kaszálásra, vízelvezető árkok tisztántartására, gyommentesítésére, hogy az allergiát okozó növények ne szaporodhassanak el!
A könyvtár nyitvatartási ideje: hétfőn 15— 17-ig
csütörtökön 15-- 18—-ig Kérjük a több éve kinntlévő könyveket szíveskedjenek visszahozni!
A Halis István Városi Könyvtár kéréssel fordul a lakosság felé. A könyvtári honlapon belül készül Nagyrécse honlapja is. Olyan dokumentumokat, fényképeket - különösen a közösségi életéről készült fotókat, mint pld. színjátszás, falunap, szüreti mulatság, stb..., - térképeket kérnek Önöktől, melyet szívesen közzétennének. Az eredeti dokumentumokat visszakapnák, azokat csak lemásolnák, lefényképeznék. Ehhez segítséget nyújt ifj. Salamon Lászlóné, akitől információt is kérhetnek.
Június 16-án szürőbusz érkezik Nagyrécsére, hallásvizsgálat végzésére. Előzetes jelentkezés június l-ig az orvosi rendelőben. (A vizsgálat csak megfelelő számú jelentkezés esetén történik).
A múlt héten kapták kézhez a kábeltévé éves befizetéséhez szükséges csekkeket. A tőlük kapott tájékoztatás alapján közöljük, hogy az éves díj 15.000.- Ft, melyet négy részletben is befizethetnek 3.750.-Ft/negyedév.
Óvodai - iskolai hírek
Az iskola tájékoztatja az érintetteket, hogy 2008. június 13-án tartja tanévzáró ünnepségét.
A közelmúltban ismét számos versenyen vettek részt iskolánk tanulói.
A galamboki matematikai alapműveleti versenyen részt vett Horváth Zsombor, aki II.
helyezést ért el, valamint Németh Zsófia.
Ugyancsak matematikai alapműveleti verseny megyei fordulójában Ötvös Sándor III.,
Kulik Károly VIII. helyet szerzett.
Zrínyi Ilona matematikai verseny megyei fordulójában Bársony Cintia közel 300
résztvevő közül a 22. helyezést érte el.
A Zrínyi olvasásversenyen Nagy Réka 3. oszt. tanuló II. helyezett lett.
Hevesi kémia versenyen elért IV. helyezésével Paulin Richárd az országos döntőbe is
bejutott.
Vöröskereszteseink ismét szépen szerepeltek. Rádi Zsuzsanna, Goór Violetta, Kamondi Zsófia, Szalóki Fanny, Szegi Gergő voltak a csapat tagjai, akik a megyei I. helyezés után a Zánkai Országos döntőben az V. helyezést szerezték meg.
Csecsemőgondozási versenyen ugyancsak I. helyezést ért el Szalóki Fanny, Vadász
Kinga, Medvenics Réka alkotta csapat. Felkészülésüket Kiefer Károlyné tanárnő és Hajmásiné Rakos Szilvia védőnő irányította.
Diákolimpia nagykanizsai fordulójában egyéniben Klepács Milos II., Varga Attila és Bátor Gábor III. helyezést ért korcsoportjában.
Csapat versenyben III. helyezett lett Bátor Gábor, Köves Richárd, Pelesz Patrik, Kadlecz Dániel, Harangozó Gábor, Molnár Mátyás.
Gratulálunk tanulóink sikeréhez, kívánjuk, hogy a következő tanévben is hasonló helyezéseket érjenek el, öregbítve iskolánk hírnevét!
A kultúrház programja:
> A tornateremben keddenké...

Insert failed. Could not insert session data.